Gastgezin

Misschien heeft u er al eens over nagedacht om een hond een tijdelijk plekje te bieden maar bent u daar om verschillende redenen nooit verder op doorgegaan. Wellicht omdat u niet weet wat u in huis krijgt en hoe lang zoiets gaat duren, of u heeft negatieve verhalen gehoord van die of gene.

Wij zullen het niet mooier maken dan het is, er zijn inderdaad honden die wat minder "hanteerbaar" zijn op het moment dat zij in een gastgezin worden opgenomen. Maar daarbij moet u zich 2 dingen goed realiseren: over het algemeen verkeren de honden in grote verwarring waardoor zij ander dan hun normale gedrag kunnen laten zien, en de honden waarvoor wij een tijdelijk plekje zoeken zijn van rassen die niet als zwaar agressief bekend staan.

Daarnaast kunnen wij u ook de verhalen vertellen van mensen die hun hart en huis hebben opengesteld voor een basset die een tijdelijk plekje nodig had, en die het als mooi en waardevol ervaren om een over het algemeen gestresste hond weer rustig te zien worden. Die er plezier in hebben om hem stapje voor stapje te begeleiden naar een nieuw leven en die het zelfs emotioneel vinden om afscheid van de hond te nemen als hij naar zijn nieuwe baasje vertrekt. Niet zelden blijft er contact tussen de gastgezinnen en de nieuwe baasjes.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat wij u op het moment dat wij tijdelijk een hond bij u willen plaatsen, zo goed mogelijk informeren over de achtergrond van die hond, over het gedrag, over de reden van afstand, over wat hij gewend is te eten enz. Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar voor begeleiding of overleg, en als het echt niet zou gaan bij u thuis, dan zorgen wij op de kortst mogelijke termijn voor een ander tijdelijk plekje voor de hond.

Wat mag u van ons verwachten in de tijd dat de hond bij u verblijft?

  1. Wij houden rekening met uw gezinssituatie; als u kinderen heeft, zullen wij bijv. beslist geen hond bij u plaatsen waarvan de eigenaar heeft aangegeven dat hij niet met kinderen overweg kan.
  2. De stichting draagt alle kosten van eventuele dierenartsbezoeken.
  3. De stichting is wettelijk aansprakelijk voor de hond terwijl deze bij u verblijft.
  4. Wij stellen u tijdig op de hoogte als er een geschikte kandidaat gevonden is, en een bezoek vindt in goed overleg plaats.
  5. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en advies.

Wat verwachten wij van u als gastgezin?

  1. Kennis van het ras, eventueel aangevuld met enige ervaring, is een pré doch absoluut geen vereiste.
  2. De bereidheid om de hond liefdevol op te vangen en verzorgen.
  3. De kosten van zijn voeding te dragen.
  4. De stichting op de hoogte te houden van het wel en wee van de hond.

Lijkt het u wat, om een hond een start naar een nieuw leven te geven? Wilt u zich als gastgezin beschikbaar stellen? Vult u dan het Aanmeldingsformulier Gastgezin in.

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2023

Deel deze pagina