BassetBall 2016

Het was enorm gezellig op het BassetBall van afgelopen zondag.
We zagen veel bekende gezichten en maakten kennis met mensen die voor het eerst een kijkje kwamen nemen.
De weergoden waren ons in tegenstelling tot eerdere voorspellingen tot aan het eind van de middag goed gezind, en dat droeg bij aan veel honden- en mensenplezier.

Honden die voor het eerst kennismaakten met zo'n grote meute en een beetje terughoudend waren, genoten met volle teugen nadat het hek naar het bos opengegaan was, en er waren honden die zich meteen in het feestgedruis stortten en de middag van hun leven beleefden!
Het was heerlijk om te zien hoe de oude Bram van bijna 13 als een jonge vent over het veld liep en de dames voor zich probeerde te winnen, ontroerend om te zien hoe Nolf zich staande wist te houden in een situatie die hij nog niet eerder had meegemaakt, verbazingwekkend om de blinde Milly te zien rennen en spelen, en mooi om te zien hoe de pas geadopteerde Jeannie herenigd werd met haar dochter Nanny.

En dan waren er de outfits.  In één woord geweldig hoe er gehoor gegeven was aan ons verzoek om de honden voor deze gelegenheid in stijl te kleden.  Natuurlijk waren ze stuk voor stuk prachtig, maar de prijs voor de meest originele outfit werd in de wacht gesleept door Pippa en de prijs voor de leukste outfit was voor Pip.

Na de modeshow ging de snackbar open, werden de honden een beetje moe en was er gelegenheid voor de baasjes om gezellig met elkaar bij te praten.

Het was in één woord een geweldige middag die nooit tot stand had kunnen komen zonder de medewerking van Annie en Jo Rietjens die opnieuw hun fantastische locatie aan ons beschikbaar stelden en die telkens weer nieuwe mogelijkheden vinden om het onze gasten naar de zin te maken.  Zo hadden we dit keer ook de beschikking over een binnenruimte waar we de webwinkel en de bar konden opstellen, en waar we aan het eind van de middag knus bij de houtkachel konden napraten.
Dan was er de muzikale begeleiding door Geert-Jan van Hoek die het bal met zijn mondharmonica bluesmuziek opluisterde.
En natuurlijk onze huisfotograaf van de dag, Jaap Bravenboer, die de honden in hun outfits op de gevoelige plaat vastlegde.

Onze grote dank gaat uit naar de bezoekers van het BassetBall en de hierboven vermelde mensen, en we zeggen heel graag: Tot de volgende keer!

 

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2022

Deel deze pagina