Bravo; het verhaal van zijn opvanggezin

Bravo nog in Shanghai
Bravo nog in Shanghai
gras onder de voetjes ♥
gras onder de voetjes ♥
samen met vriendinnetje Meghan
samen met vriendinnetje Meghan
genieten met een grote G
genieten met een grote G
beste kerst ever voor Bravo
beste kerst ever voor Bravo

19 februari dit jaar kregen wij een vraag of we een Basset konden opvangen voor het leven. Niet zomaar een Basset en niet van dichtbij maar.... een invalide met rolstoel ,en wel uit Shanghai China. Hij heeft een dwarslaesie na een auto-ongeluk door zijn oude eigenaar achtergelaten. Een Rescue heeft over hem ontfermd en  contact gelegd met Jacob's Ark. Het was even slikken maar na een goede overdenking en beseffen wat er op ons en onze roedel zou afkomen en het zien van de foto's hebben we ja gezegd.

Na vele operaties, onderzoeken en een quarantaine periode van 90 dagen is Bravo 1 juli  na een vlucht van 15 uur, geland op Schiphol. Bravo's avontuur en fase in zijn nieuwe leven was begonnen. Zo'n zielig hoopje, dat nog niet besefte wat hem overkwam, ontpopte zich heel snel in een heel vrolijk, ondeugend en vreselijk lief dier. Hij werd direct vrienden met Meghan onze jongste teef van 4 jaar en de andere bassets lieten hem gewoon zijn gang gaan en accepteerde hem steeds meer.

Bravo zou ongeveer 3 jaar oud zijn, dat was een schatting, maar we vermoeden dat hij jonger is. In ieder geval is hij nu zeker mentaal en lichamelijk gegroeid van nog geen 16 kilo naar 20 kilo.

Bravo leerde heel veel,  niet alleen zijn onderkomen maar ook daarbuiten. Wij wonen in een park en natuurlijk gras????

Gras was hem totaal vreemd en hij moest daar even aan wennen maar deed dat  snel want hij geniet van zijn dagelijkse rolstoel ritjes.

Omdat het park vol gevaren zit met veel  sloten en meren kunnen we hem niet loslaten lopen maar wel aan de lange flexi en we huren regelmatig een omheind stuk bos hier vlakbij zodat hij lekker los kan spelen met onze roedel.

Ook zijn we begonnen aan detectie speuren, dat is speuren op 1 specifieke geur. Dat is voor hem heel goed voor zijn geestelijke inspanning en na een half uur is het echt voldoende. Hij doet het echt goed en is super enthousiast.

Bravo zijn rolstoel is inmiddels aangepast met luchtbanden waarmee hij zich makkelijker zonder te veel weerstand kan voortbewegen en hij is daar super behendig mee. In huis sleept hij zich voort in een speciale drag-bag (een sleepzak om zijn achterhand te beschermen tegen wondjes). Wondjes kunnen fataal zijn bij honden met een dwarslaesie.

Van de Stichting mocht ik dan ook een cursus  hondenmassage volgen die specifiek voor Bravo was samengesteld zodat ik kan zorgen dat de doorbloeding goed op gang blijft.

Er komt geregeld een Osteopaat hem behandelen  voor zijn gewrichten en organen zodat hij beter in zijn vel zit.

Ook moet hij steeds in bad dat doen wij bij de trimster waar hij zo van geniet. Wij noemen dit zijn Spa dag.

De dagelijkse verzorging van Bravo,  5 a 6 x verschonen van zijn luier, is nu een routine geworden en we zijn echt op elkaar ingespeeld ; het legen van zijn blaas en het opvangen van zijn ontlasting, want Bravo heeft een hekel aan om in zijn luier te poepen en laat het ook zeker aan mij merken dat hij moet.

Maar...... Bravo behalve zo vrolijk, ondeugend, enthousiast en liefdevol ventje te zijn, heeft hij een groot probleem zijn BLAAS. Bravo zijn blaas is door het ongeluk behoorlijk beschadigd en in het begin na onderzoeken hier in Nederland was geconstateerd dat er meerdere verklevingen zitten en een hele dikke wand.

Bravo moest op speciaal urinary voer, pasta en daarbij ontstekingsremmer en Antibiotica.

Helaas heeft dat toen niet echt resultaat gegeven. Dus voor de 2e keer weer onderzoeken gedaan met catherisatie,  urineonderzoek en röntgenfoto's

Zijn blaas was niet groter dan een citroen en had niet het vermogen op te rekken met een maximale inhoud van 40ml. Mede hierdoor bleven de bacteriën huishouden gevolgd door infecties en bloed met stolsels.

Dus wederom Antibiotica ingezet specifiek op de bacteriën die uit het urineonderzoek kwamen, dit keer voor 1 maand.

Na deze periode leek het goed te gaan, blaas inhoud werd groter veel groter zelfs en geen bloed en geen struvieten(kristallen) tot een aantal weken daarna, zonder af te wijken van zijn strikte dieet, kwamen de struvieten, bloed en bacteriën weer opgang.

Dit keer zijn urine weer meer verzuren met appelazijn of cranberry  om zijn Ph snel naar beneden te krijgen,  kruiden en druppels om zijn blaas te versoepelen. Dat werkte, struvieten namen af, maar de bacteriën namen weer de overhand en veel bloed in zijn urine  waardoor er wederom een Antibiotica van 3 weken ingezet moest worden waarvan nu de laatste week is.

En nu .... afwachten, testen, overleggen met dierenarts , volhouden en hopen dat er eindelijk balans in zijn lijfje komt en dat hij voor een operatie behoed blijft.

Want Bravo verdiend het om heerlijk en zonder zorgen te leven, wij kunnen hem niet meer uit ons leven denken en zullen daar alles voor doen.

Dank je wel Stichting Jacob's Ark  voor het vertrouwen

Jaap & Monique

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2024

Deel deze pagina