Pip

Na goed overleg in ons gezin hadden we besloten om gastgezin te zijn voor de stichting, en al snel daarna werden we gebeld.  Pip, een kruising BassetxBull Mastiff-teefje had een tijdelijk plekje nodig en volgens de informatie zou ze goed bij onze gezinssituatie passen.

Na een uitvoerig gesprek waren we er zo goed als zeker van dat we Pip zouden opvangen en na het zien van haar foto's waren we eigenlijk meteen verkocht!

In december 2015 kwam ze bij ons binnen als een hond die bang was voor alles en iedereen die ze niet kende.
Al snel wonnen we haar vertrouwen en stukje bij beetje kwam de echte Pip tevoorschijn, een lieve, vrolijke en zachtaardige hond met echte bassetstreken en veel humor.
We hadden met de stichting afgesproken dat Pip tijdens haar verblijf bij ons gesteriliseerd zou worden voordat ze zou worden herplaatst, maar ze was al helemaal in ons hart gekropen, ze hoorde er gewoon bij, onze gekke meid.  Wat zou het raar zijn als ze niet meer snurkend op de bank zou liggen en ons 's-morgens niet meer zou begroeten... we moesten er gewoon niet aan denken!

Nadat we 2 maanden lang haar tijdelijke baasjes waren geweest, vonden we het de hoogste tijd om haar voor-altijd-baasjes te worden en we zijn reuzeblij met Pip, onze lieve gekke malle 'basset'!

Joep

Joep is alweer 4 maanden bij ons en we kunnen hem niet meer missen.  We zagen hem op de site van Jacob's Ark en vonden hem meteen geweldig.  Maar dat betekende niet dat we Joep ook direct kregen.  Uit de reacties op Joep selecteerde de stichting de beste kandidaten en daar ging Jet samen met Joep naar toe.  Afstand speelde daarbij geen rol; naar ons was het al ruim 100 kilometer en een ander adres was nog verder.  Kosten noch moeite worden dus gespaard om de gouden mand voor de hond te vinden!

Toen Joep bij ons kwam was hij meteen gelukkig; in onze grote tuin met wilde konijnen kon hij zijn speurneus gaan gebruiken.  Ook hebben we een wandeling met hem gemaakt en voor ons was het direct duidelijk dat Joep bij ons paste, maar we moesten wachten op een andere visite die Joep nog af ging leggen.  Gelukkig gebeurde dat op korte termijn en niet Jet maar Joep zelf had gekozen.  Bij het volgende adres namelijk bleek hij zich niet happy te voelen en dat liet hij ook merken, dus Joep kwam naar ons!

Vlak voor de kerst hebben we hem opgehaald.  In het begin was Joep nog een beetje gereserveerd en hij liep het liefst de hele dag buiten.  We moesten echt ons best doen om contact met hem te krijgen maar gelukkig is dat helemaal goedgekomen.  Joep loopt nog steeds vaak buiten waar hij graag samen met zijn hondenvriendjes speurt, vooral met zijn vaste maatje Tango (een bastaard Jack Russel).  De favoriete hobby is om te kijken of er iemand met een hond aankomt en dan als een gek naar het hek te rennen en te blaffen.  Gelukkig kan dat als je op het platteland woont.

Met Joep hadden we het grote voordeel dat hij al goed opgevoed was, sterker nog, zo goed hadden wij hem zelf niet op kunnen voeden.  Hij schooit niet, springt niet uit zichzelf op de bank en kent allerlei commando's zoals pootje geven, liggen enz.  Na het avondeten heeft Joep een vast speeluurtje, dan gaat hij met zijn knuffels sjouwen en gooit ze in de lucht.  Hij vindt het fijn om zich af en toe onder de tafel terug te kunnen trekken, maar doet dit steeds minder.  Hij gaat ons steeds meer in de gaten houden en wil er vaker bij zijn.  Als hij buiten is en wij fluiten, dan komt hij met zijn grote wapperende oren meteen aangerend.

We zijn erg blij dat Joep ons heeft uitgekozen!

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2022

Deel deze pagina