4 december 2015

Na Luna’s dood, zijn we een tijdje op zoek gegaan naar een maatje voor Angel. De wensen die wij (lees Angel) hadden, waren echter zo specifiek dat we de zoektocht in rustig vaarwater hebben gezet. Misschien is het toch maar beter te wachten tot Angel er niet meer is. Ondanks dat houd ik wel een aantal sites in de gaten. Als er namelijk met spoed een gastgezin gezocht wordt en het klikt met Angel, dan is een extra hondje altijd welkom. Zo houd ik ook Stichting Jacob's Ark - Basset Rescue al een tijd lang in de gaten. Ik houd van alle honden, maar Bassets… zucht.. En er komen me toch leuke lieve hondjes voorbij. Best schrijnend als je bedenkt dat zo’n schat wordt afgestaan ter adoptie. Ik neem een hond als maatje en voor zijn/haar leven. Dan is het al moeilijk als er dan van die lieve schatten worden weggedaan. En soms lees je dan een verhaal, waar ik het niet droog bij houd.

Vandaag het verhaal van Mars:

Nu hebben Bassets bij uitstek een zielig bekkie, maar toen ik dit las zat ik met tranen in mijn ogen. Omdat ik de site goed in de gaten hou en op Facebook hun pagina heb geliked, weet ik dat ze heel veel honden op dit moment hebben zitten die een nieuw adres zoeken. Zo heb ik nu al een zwak voor Joep een Fauve de Bretagne en Barney een echte Basset. Elke dag laat ik mijn man wel een hond zien en soms zegt hij dan “die had ik toch al gezien.” Hij weet donders goed waar ik mee bezig ben. Toch als ik dan een Mars voorbij zie komen dan denk ik “Kon ik die maar opvangen of zijn onkosten betalen.” Deze Stichting doet het, maar als je telkens zulke honden moet redden, dan is de bodem van de put toch wel in zicht, lijkt mij.

Donna

Ik kijk eens op hun Facebook. Hebben zij laatst ook niet een Basset gered uit het voormalige Oostblok? Ja ik weet het weer Ardon die een Donna bleek te zijn. Hier haar verhaal:

Donna is een bassetkruising. Momenteel is ze zo angstig is dat ze nu medicatie krijgt om zich een beetje open te stellen voor andere gevoelens. Er is nog een lange weg te gaan met Donna, maar ze geven de moed niet op met haar.

Een paar stukjes die ook op de facebookpagina geplaatst staan met foto’s en filmpjes. Als je dat zo leest, dan krijg je, net als ik, bewondering voor deze mensen. Het doorzettingsvermogen en de liefde voor dieren lijkt eindeloos. Maar helaas zijn ze ook afhankelijk van andere mensen. Natuurlijk mensen die deze dieren als ze zijn opgelapt willen adopteren en verzorgen tot aan het eind van hun leven. De gastgezinnen die voor de dieren zorgen en begeleiden als er geen plaats is bij de Stichting zelf. Maar natuurlijk ook financieel. Donateurs die het mogelijk maken dat ze dit goede werk kunnen blijven doen. Dat een Donna de juiste begeleiding krijgt en zo een lief maatje wordt. Dat Mars weer gezond wordt, want man o man wat moet dat beestje een pijn hebben op dit moment.

Als ik de mensen achter de Stichting spreek met de vraag of ik iets mag schrijven over hun en hun foto’s mag gebruiken, dan krijg ik nog meer schrijnende gevallen te horen.

Ondanks alles blijven ze optimistisch. Ik heb ook erg de indruk dat “kan niet” en “gaat niet” niet in het woordenboek voor komt. Tenzij het welzijn van de ‘Basjes’ het niet toelaat, blijven ze doorgaan. En als jij na het lezen van dit stukje nog vragen hebt, je wil aanmelden als gastgezin of interesse hebt in een van de honden, neem dan contact op met . Op de website staat de info hoe ze te werk gaan. Maar het zou nog fijner zijn als je deze kanjers zou willen steunen door te doneren. Hieronder lees je hoe je dat kunt doen.

Het zijn overigens niet alleen Bassets die ze onder hun hoede hebben genomen. Jip is een Berner Sennen en Takkie een echte langharige Teckel. Ook deze honden zijn welkom en nog belangrijker, ze zijn op zoek naar een gouden mandje. Kom! kijk eens naar die lieve snuitjes en lees de informatie goed. Ben jij iemand die ze, voor hun nog resterende hondenleven, liefdevolle aandacht en verzorging kan geven, haast je dan. Voor je het weet heeft iemand anders ze al geadopteerd.

Word vaste donateur van de stichting!
Al met € 1,- per maand helpt u ons en dus de bassets enorm.
Omdat het steeds moeilijker wordt om gastgezinnen te vinden gaan we meer en meer toe naar één centrale opvangplek. Dit brengt echter meer kosten met zich mee omdat ook de kosten van voeding en verzorging steeds zwaarder beginnen te wegen.
Om toch zoveel mogelijk bassets te kunnen helpen, vragen wij dan ook uw hulp.

Ons rekeningnummer is: NL02 SNSB 0947 5500 54 t.n.v. Stichting Jacob’s Ark te Neeritter, BIC SNSBNL 2A

Bron: Mousjes Blog

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2022

Deel deze pagina