Jena

12 uur later dan de bedoeling was door oponthoud aan de Oostenrijkse grens, kon Jena dan eindelijk poot op Nederlandse bodem zetten!  Welkom kleintje <3
12 uur later dan de bedoeling was door oponthoud aan de Oostenrijkse grens, kon Jena dan eindelijk poot op Nederlandse bodem zetten! Welkom kleintje <3
Na een reis van ruim 30 uur wil je wel iets eten en drinken!
Na een reis van ruim 30 uur wil je wel iets eten en drinken!
Uitgeput maar met een gevuld buikje eindelijk op weg naar huis, op weg naar een nieuwe toekomst!
Uitgeput maar met een gevuld buikje eindelijk op weg naar huis, op weg naar een nieuwe toekomst!
Ze wil alsmaar op schoot
Ze wil alsmaar op schoot
Jena in Servië
Jena in Servië

2018, het jaar van de hond... JENA

Eigenlijk heet ze Hijena, maar omdat die naam associaties met een katachtige oproept noemen wij haar Jena.
Een gesteriliseerd teefje dat bij een van ons in het oog sprong toen wij de foto’s van de helaas inmiddels overleden Savka zagen. Een beetje corgi-achtig vinden wij haar met haar grote oren, en haar pootjes doen ons in de verte denken aan bassetpootjes.

Onze stichting zet zich in voor bassets maar ook voor andere kleine tot middelgrote rassen en rasloze honden. Ons werkgebied beperkt zich niet tot Nederland, maar zover als waar Jena vandaan komt (een asiel in het om deze tijd ijskoude Servië) heeft onze hulp nog niet eerder gereikt.
Daarvoor is een reden en hoewel sommigen daar anders over denken, zijn wij van mening dat lokale overheden verantwoordelijk zijn voor een beter/ander beleid ten aanzien van dierenwelzijn. Je kunt uiteindelijk niet al die ‘verre’ honden naar Nederland halen.

Maar bij het zien van foto’s en filmpjes van ruim 800 thuisloze honden die zich verzamelen rond de kookpot waarin eenmaal per week een warme, energierijke maaltijd door een handjevol vrijwilligers voor hen wordt gekookt, blijken onze harten toch ook niet bestand tegen zoveel dierenleed.
Eerder deden we de oproep voor een thuis voor de oude Savka maar we waren helaas te laat; gelukkig heeft zij haar laatste dagen in een warmere ruimte met meer verzorging doorgebracht. En in de afgelopen weken hebben we binnen onze besloten groep een inzamelingsactie gehouden om zo’n warme maaltijd aan de viervoeters in de kou te kunnen doneren.

Maar we hebben het ook op ons genomen om voor een van deze honden een thuis in Nederland te zoeken en dat is Jena geworden.
Ze heeft nooit de warmte van een huis gekend, noch de liefde van zorgzame baasjes, dat blijkt uit de informatie die wij van het asiel over haar ontvingen:
' Hijena is een eerder verlegen hond. Gedraagt zich zo onopvallend en neutraal dat ze eigenlijk een 'forgotten dog' is, ze wordt niet gezien of opgemerkt. Ze is zeker geen herrieschopper. Ze is schuchter, misschien zelfs wat onder druk/ stress/ angstig in de grote groep. Ze ligt altijd op haar zelfde plaatsje. Ze is als pup in het asiel gekomen (heb nog gevraagd of ze gedumpt werd of gevonden in de straten, dit is niet duidelijk)'.
Er zal zo ontzettend veel zijn dat haar vreemd en totaal onbekend is!
Hoe maak je uit zoveel honden een keuze?! Dat is niet eenvoudig, dat is eigenlijk een kwestie van wat we aan het begin al zeiden, waar valt je oog op want we kunnen ze niet allemaal helpen.

Honden in Servië die op transport naar het buitenland gaan moeten wettelijk verplicht 2x distemper + 1x rabiës + 3 maanden na het rabiësvaccin een titertest krijgen. Dat houdt in dat Jena vanaf 14 maart 2018 mag reizen, dan komt ze naar Nederland. Haar transportkosten worden betaald door een Belgische weldoenster met een groot hart voor honden, waarvoor onze oprechte dank!
Hélène gaat haar ophalen en natuurlijk zullen er foto’s van haar aankomst gemaakt worden. Ze gaat leven in een huis, ze gaat elke dag maaltijden krijgen en vooral heel veel TLC, en via deze pagina gaan we onze volgers op de hoogte houden van haar ontwikkelingen en belevenissen. En als ze eraan toe is gaan we een passend thuis voor haar zoeken, maar voorlopig kijken we eerst uit naar haar komst.

Sommigen zullen misschien denken ‘het is een druppel op een gloeiende plaat’, maar dan vallen wij terug op het algemeen bekend gezegde dat je niet alle honden van de wereld maar wel de wereld van die ene hond kunt redden!

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2024

Deel deze pagina