Zoals jullie weten (of gelezen hebben in zijn profiel ) is Billy niet de standaard basset lang hebben we getwijfeld over herplaatsen of niet en vandaag hebben we het besluit genomen om hem niet meer te herplaatsen .Doorslaggevend was het bericht wat vandaag voorbij kwam over de hond die de dag na adoptie werd ingeslapen ! (zie link onder dit bericht) Stel je toch voor dat dat met Billy zou gebeuren ,we zouden het onszelf nooit vergeven.

Maar we willen in zijn geval ook eerlijk uitleggen waarom we dit besluit genomen hebben.

Billy werd door het asiel waar hij verbleef 3x geplaatst ; de 1e 2 keer werd hij binnen een week teruggebracht omdat er een heftig bijtincident had voorgedaan. In het 3e adoptiegezin mocht hij langer blijven maar ook daar werd na het 3e heftige bijtincident besloten dat Billy niet kon blijven. Dit keer werd hij echter niet teruggebracht naar het asiel maar bij ons aangemeld .(met het hele eerlijke verhaal voor alle duidelijkheid) .

We namen Billy op en hebben hem eerst helemaal laten doorlichten bij de dierenarts om uit te sluiten dat er sprake was van pijn . Fysiek was hij helemaal in orde dus dat konden we uitsluiten.

We hebben hem langere tijd geobserveerd ,zijn gedrag bestudeert en konden niet direct iets vinden . Nu weten we dat er een bloedlijn is (met name de rood/witjes ) waar agressiviteit in voorkomt. We hebben meerdere bassets van deze bloedlijn gehad. Maar of dat hier een rol speelt weten we natuurlijk niet zeker.

Wel hebben we vastgesteld dat je op een specifieke manier met Billy om moet gaan ( hij heeft duidelijke regels en leiding nodig )en dat je hem goed moet “lezen”. Het lijkt onvoorspelbare agressie maar je kan duidelijk aan hem zien wanneer hij zich niet happy voelt in een situatie en agressie op de loer ligt.

Veel aanmeldingen voor adoptie kwamen binnen en veel gesprekken hebben we gevoerd . Zijn gedrag hebben we uitgebreid besproken en ook uitleg gegeven over hoe met hem om te gaan . De meeste mensen haakten af ,wat we goed begrijpen hoor !

Maar we kregen ook reacties als “dat leren we hem wel af” of “het zal wel meevallen “. Dan gaan onze haren overeind staan ,we vertellen dit alles niet voor niets en willen alles op alles zetten om incidenten te voorkomen en vooral te voorkomen dat Billy wederom moet verhuizen . Want geloof ons dat gaat een hond niet in de koude kleren zitten en laat zijn sporen na . En Billy is gewoon een lieverd .

In de opvang is nog niets voorgevallen, Billy speelt met iedereen, leeft vol vrolijkheid zijn leven maar wel onder “onze “ regels en supervisie.

Natuurlijk hadden we hem graag zijn eigen huisje gegeven ,zeker omdat hij nog zo jong is, maar we durven het risico niet te nemen ,teveel twijfels telkens weer . Vandaar dus vandaag het besluit dat Billy blijft waar hij is.

Ondertussen verblijven er dus steeds meer honden voor het leven in opvang en elke vorm van steun is dan ook enorm welkom

Deel deze pagina