U zoekt een nieuw thuis voor uw hond?

Ooit heeft u een hond aangeschaft, waarschijnlijk toch met de intentie om hem tot aan zijn dood een goed thuis te geven. En nu moet u vroegtijdig afstand van hem doen, om welke reden dan ook.

Naast het feit dat het in de meeste gevallen heel moeilijk en verdrietig is om de hond af te moeten staan, is er ook de zorg over zijn toekomst. Natuurlijk wilt u dat hij goed terecht zal komen, dat verdient elke hond en zeker een hond die alles wat bekend en vertrouwd is moet verlaten. Maar waar vindt u een goed nieuw baasje, hoe weet u zeker dat het nieuwe adres goed en vertrouwd is?

Vaak wordt via advertentiesites zoals bijv. Marktplaats een nieuw thuis voor de hond gezocht. Dit is echter absoluut geen goede optie! 'Waarom niet?' zult u misschien zeggen.

Veelal worden de advertenties bekeken door mensen die weinig of niets van het ras weten, die uitsluitend voor het leuke uiterlijk gaan en eigenlijk min of meer impulsief de hond aanschaffen. Niet met slechte bedoelingen, maar wel onvoldoende voorbereid op wat hen te wachten staat. En dan is het plezier er al snel af, en moet de hond over het algemeen binnen de kortste keren het veld weer ruimen.

Of nóg erger: handelaren houden advertenties goed in de gaten en als zij er brood in zien (en dat is bijna altijd het geval) zullen zij zich mooi voordoen, desnoods met vrouw en kinderen op de proppen komen om u ervan te overtuigen dat de hond een geweldig leven bij hen tegemoet gaat, terwijl het dier dan echt in onvoorstelbare ellende belandt.

Veel beter kunt u de hond bij ons aanmelden. Wij plaatsen hem op onze site en screenen mensen die zich aanmelden als adoptant op geschiktheid, of zij een goede combinatie met uw hond zouden kunnen vormen. Aan onze bemiddeling zijn voor u geen kosten verbonden.

Een aanvullende geruststelling voor u is wellicht dat wij als stichting ook na adoptie vinger aan de pols houden, en als de hond ooit toch weer uit de nieuwe situatie weg moet (ieder mens kan uiteindelijk iets overkomen wat niet te voorzien is) dan komt deze niet in een asiel terecht maar blijft onder de hoede van de stichting.
Meer over de verdere gang van zaken kunt u lezen op de pagina onder de menuknop Zo werkt het.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande besloten uw hond voor herplaatsing aan te melden? Vult u dan het Aanmeldingsformulier Herplaatsen in; doe dit zo volledig en vooral zo eerlijk mogelijk, alleen op die manier kunnen wij een goed en blijvend nieuw thuis voor uw hond vinden.

Nota bene

Wij zijn van mening dat een goed en vertrouwd thuis waar de hond de rest van zijn leven mag doorbrengen, het allerbelangrijkst is. In sommige gevallen kan een financiële vergoeding voor de hond gevraagd worden, dit kunt u met ons bespreken wanneer wij contact met u opnemen.

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2024

Deel deze pagina