Homer

Wij zijn een gastgezin voor de stichting.  Tijdens een van de evenementen zagen we Homer en we hadden meteen een klik met hem.  Het had er zelfs alle schijn van dat hij zijn baasje zelf had uitgezocht want hij sprong bij mijn man op schoot en kwam er niet meer vanaf.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken:  aan het eind van de dag moest Homer natuurlijk weer terug naar de stichting, maar wij vroegen of hij misschien bij ons in opvang kon komen.  En zo is het gebeurd, er was geen enkele twijfel, Homer zat in ons hart vanaf het moment dat we hem zagen en niet veel later volgde zijn adoptie.

Homer woont nu alweer een paar jaar bij ons en samen met al zijn eveneens via de stichting geadopteerde hondenvriendinnetjes geniet hij elke dag van zijn leven en wij van hem!

Mildred & Mable

Het gaat goed met de meisjes!  Inmiddels voelen ze zich helemaal thuis op hun nieuwe stek en kan Mildred goed haar weg vinden zonder tegen allerlei meubels of andere obstakels in huis aan te lopen.

Mable vond het in het begin met name ’s-nachts toch nog wel een beetje lastig in haar nieuwe thuis, maar dat is verleden tijd, ze valt nu na het laatste avondrondje tot de volgende morgen als een blok in slaap.

De wond van Mildred’s verwijderde oog is zeer voorspoedig genezen en het laatste hechtdraadje is aan het loskomen;  Mable heeft eigenlijk helemaal niets gemerkt van haar sterilisatie en ook het kleine wondje op haar buik is goed genezen.

Elke dag wordt er flink gewandeld en daar genieten ze allebei duidelijk van.  Ook Mildred loopt in het bos lekker los en reageert goed op de stem van haar nieuwe baasje als ze de verkeerde kant op dreigt te gaan, ze is dan al heel snel weer terug en ze kent de wegen en paden al zo goed dat dit tegenwoordig zelfs in een drafje gaat.
Mable is de jonge belhamel die elke wandeling tot een ren- en stoeipartij maakt.  Rennen, vliegen, hollen, soms bijna dwars door een andere hond of zelfs door het baasje heen, gek is niet gek genoeg en je ziet haar dan met volle teugen genieten.

Kortom, het is voor zowel het baasje als de honden iedere dag opnieuw genieten en als we het aan Mable overlaten dan geeft ze daarop een mooie High Five die ze waarschijnlijk in haar vorige thuis geleerd heeft en die het nieuwe baasje er graag in houdt!

Stichting Jacob's Ark
© 2012 - 2022

Deel deze pagina