Deel deze pagina

LAATSTE NIEUWS20-05-2008 - 19-01-2023

Zwaar ondervoed en uitgedroogd kwam je binnen . Samen wandelde we de intense weg naar een gezond en gelukkig leven . Echter bleef eten zo’n belangrijk iets voor je dat we besloten je bij ons te houden .

Je was al een opa met alle gebreken die daarbij horen en we hielden elke dag goed in de gaten of het nog wel leuk was voor jou .

Maar toen je gister niet wilde eten en niet mee naar het bos wilde gingen alle alarmbellen al rinkelen . Vannacht hebben we je lekker vastgehouden en gerustgesteld want er ging iets vreselijk mis in je koppie .

Je snapte er niks meer van , was helemaal de weg kwijt.

Vanochtend hebben we je rustig laten gaan . Je was er klaar voor .

Houden van is loslaten maar gvd wat doet dat pijn.

Lieve Karel het ga je goed

Ga lekker spelen met al je “ oude” honden vriendjes die je voorgingen en vertel ze dat ze allemaal enorm gemist worden .


Lieve Donna , lief meisje

Jou verleden hebben we nooit gekend maar het moet vreselijk geweest zijn .

Zo getraumatiseerd was je dat je het vertrouwen in mensen helemaal kwijt was . Je kwam in 2015 bij ons maar tot op de dag van vandaag was ik de enige mens die je ‘savonds een welterusten knuffeltje mocht geven .

Je leefde je eigen leventje binnen de roedel . Speelde met je maatjes , genoot van het zonnetje en had je eigen vaste routine . Je was op jouw manier echt gelukkig .

Maar het noodlot sloeg toe en je kon ineens niet meer lopen . Gezien je angst voor mensen hebben we in overleg met de dierenarts de injectie die je nodig had mee naar huis gekregen en toegediend. In 1e instantie leek het te werken maar gister kreeg je een terugval . Je kon weer niks meer.

De hele medische molen , al die vreemde handen in een vreemde omgeving zou hel geweest zijn voor jou en de kans op succes was heel erg klein . Dat wilden we je niet aandoen.

Je bent lekker thuis op je eigen vertrouwde plekje in slaap gevallen zonder stress en paniek .

Hoe oud je precies was weten we niet zeker want volgens de papieren was je een reu geboren 1-2-2007 maar je was toch echt een meisje .

Als het wel klopt zou je op 1 februari a.s. 16 jaar geworden zijn !

Je plekje is nu leeg en zal leeg blijven . We gaan je ontzettend missen lieve schat
TCHOUPI

En dan op de valreep van 2022 komt er een verzoek binnen van een bevriende stichting .

Of we iets kunnen betekenen voor Tchoupi , een kruising basset artisien normand die in Frankrijk verblijft.

Tchoupi heeft een naar verleden en is uiteindelijk achtergelaten door zijn eigenaars .

Opgepikt door een plaatselijke rescue en in een overvolle opvang geplaatst.

Dit was voor Tchoupi echter zo traumatisch dat hij accuut blind is geworden .

Hij is daarna tijdelijk in een pension ondergebracht maar door de hoge kosten moet hij daar weer weg en terug naar de overvolle opvang mits er elders plek is.

Dat laten we natuurlijk niet gebeuren , en zo komt dit lieve kereltje begin januari naar Nederland! Waar een geweldig thuis voor hem wacht.

Een thuis waar hij nooit alleen zal zijn , waar hij veel liefde aandacht en zorg zal krijgen .

En natuurlijk gaan we dan snel naar de dierenarts in de hoop nog iets aan zijn oogjes te kunnen doen .


We houden u op de hoogte.

BABS & TESSA

Nood breekt wet!

Als je hoort dat 2 honden achtergebleven zijn bij een leegstaand huis omdat de eigenaar al enige tijd geleden verhuisd is en ze “ gezellig” samen in een kuil liggen .

Als je hoort dat de een 6 is en de ander kerstavond 12 wordt!

Wat kun je dan anders doen dan ze ophalen .

Ze zijn mager, vol klitten en overstuur.

Maar ze hebben lekker gegeten en liggen nu warm en veilig te slapen.

Welkom Tessa en Babs

Toska zoekt een fijn thuis

 Vind u dat we goed werk doen en wilt u ons steunen !

Stop dan uw bijdrage (hoe klein ook) in onze digitale collectebus .
Elke cent wordt aan de honden besteedt.

https://dierenlot.digicollect.nl/stichting-jacob-s-ark

lees hier het verhaal van Bravo

Donna

Donna kwam in 2015 een beetje onvoorzien in opvang.
Jarenlang had ze in een asiel in Roemenie gezeten,nooit kwam ze buiten. Tot ze geadopteerd werd door een mevrouw en ze werd voorbereid voor vertrek. Doodsbang was ze.
Echter mevrouw zag op het allerlaatste moment af van adoptie omdat ze bang was zo'n angstige hond niet te kunnen begeleiden.
We hebben toen besloten dat ze bij ons mocht. Ze kwam naar Nederland als zijnde Ardon ,een reu van 8 jaar. Echter hadden we binnen een dag al in de gaten dat het geen reu maar een teefje was ,en ze kreeg de naam Donna. Haar leeftijd hebben we ook zo onze twijfels bij ,dus hoe oud ze vandaag wordt is ons een raadsel.
Afgelopen zomer verliet Donna voor de allereerste keer sinds ze hier is haar vertrouwde omgeving en ging mee naar de snuffeltuin.
Donna raakt namelijk nog steeds volledig in paniek van een halsband of tuigje .
Haar uitstapje was dan ook een hele onderneming en erg spannend in het begin zoals je kan zien in het filmpje. Echter na 10 minuutjes ging ze toch op onderzoek uit en vond ze het erg leuk. Natuurlijk werd ze door de rest van de roedel goed gerustgesteld en ondersteund ♥.